Emma Pål Brunzell (SE)

Regissör, manusförfattare, producent och klippare. Har studerat baskurs i film på Stockholms Konstnärliga Högskola (2014-2015), och Filmlinjen på Sundbybergs Folkhögskola (2013-2014).

Emma Pål Brunzell är regissör och manusförfattare, uppvuxen i Onsala och nu bosatt i Malmö.

Hon har tidigare studerat fotografi och journalistik. Att hon började göra film minns Emma som en tillfällighet. Hon fick sin första kompaktkamera som det gick att filma rörligt med under 2012 och började filma sitt eget liv, fick mersmak, och sökte till filmlinjen på Sundbybergs Folkhögskola.

När Emma sedan gick på Stockholms konstnärliga högskola blev hon rånad en sen kväll, vilket blev inspirationen till första kortfilmen efter skolan: På din Story. Hon regisserade, producerade, skrev och klippte själv historien om två panka vänner, som kommit på det ultimata sättet att dra in till hyran. De sitter vid korvmojen en löningshelg och inväntar lämpligt offer. Och alltsammans läggs upp på din story. Genom mobilkamerans filtrering skapas alter egon, som inte helt överensstämmer med verkligheten. Filmen fick spridning och visades bland annat på Palm Springs Shortfest, Encounters Filmfestival och Göteborgs Filmfestival.

Nästa kortfilm, Punani Steam, hade premiär på Startsladden på Göteborgs Filmfestival 2021, och visas även på Folkets Bio och SVT under våren 2021. I filmen ska influencern Isabell marknadsföra den kontroversiella vaginalsteamern, men allt går fel. När hon sedan måste förklara situationen för en oförstående sjuksköterska på vårdguiden känns ingenting begripligt längre.

Emma berättar att hon inspireras av trender i populärkulturen, sociala medier och aktuella fenomen. Just nu är hon särskilt intresserad av den kontemporära kameran som många människor använder i sin vardag – som mobilkameran, webbkameran och ”vloggkameran” – och vilka verkligheter som uppstår i filtreringen mellan kameran och den värld som kameran porträtterar. Hon är intresserad av de fördomar vi har om varandra, och har som ambition att ta sig an karaktärer och händelser från flera perspektiv och leka med sina egna förutfattade meningar.

(2021)

Basic info

Main profession: Director
Born: 1989
Active: 2015-

Filmography

Regi:
Punani Steam (2021)
På din Story (2019)

Manus:
Punani Steam (2021)
På din Story (2019)

Producent:
På din Story (2019)

Klippning:
Punani Steam (2021)
Jag vill se Gällivare brinna (2020)
På din Story (2019)

Read more about the films at Svensk Filmdatabas (SE)

I would like to . . .

    ContactChange or add informationGet in touch with us

    Note:

    Nordic Women in Film treats any personal data submitted in the form according to GDPR regulations. Should these not be your own data, you are responsible for informing the person in question about processing of their data. Read more about our Privacy Policy here.

    Search in:
    Professional Directory or Articles