Siv Rajendram Eliassen (NO)

Dramatiker som har skrevet både TV-serier og spillefilmmanus.

Siv Rajendram Eliassen er manusforfatter med bred erfaring fra TV-drama. Hun har også skrevet manuskriptene til spillefilmene Svein og Rotta, Varg Veum: Falne Engler og Utøya 22. juli.

Rajendram Eliassen har en mastergrad i sosiologi fra Universitetet i Bergen, og var i ferd med å utdanne seg til psykolog, da hun fikk jobb som tv-vert ved TV2. Det var ved å se gjennom kanalens arkiv av tv-serier at hun fattet interesse for å skrive selv, og har siden jobbet mye med serieformatet og har medvirket til serier som Nr. 13 (NRK), Ran (TV2), Størst av alt (NRK), Kodenavn Hunter (NRK) og den danske serien Den som dræber (TV2 Danmark). Sammen med Anna Bache-Wiig står hun bak suksesserien Frikjent (TV2) som gikk i to sesonger. Siv Rajendram Eliassen har vært involvert i mange av Norges viktigste seriesatsinger de siste åra, og har fått Gullruter for Ran og Det største av alt sammen med sine med-forfattere.

Rajendram Eliassen debuterte som manusforfatter på spillefilm med barnefilmen Svein og Rotta i 2006, og fulgte opp med å være medforfatter på Varg Veum – Falne engler i 2008, som hun vant Amanda for sammen med Thomas Moldestad.

9. mars 2018 hadde spillefilmen Utøya 22. juli norsk premiere etter først å ha vært vist i hovedprogrammet ved filmfestivalen i Berlin i februar. Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig sto bak manus, og spillefilmen ble skrevet på bakgrunn av vitneskildringer og kjente fakta fra AUFs sommerleir 22.juli 2011, og skapt i tett dialog med flere overlevende. Av respekt for ofrene og deres pårørende, ble karakterer og enkeltopplevelser oppdiktet. Filmen var nominert til Amanda for beste filmmanus.

Rajendram Eliassen og Bache-Wiig har senere samarbeidet på ytterligere TV-seirer og filmer. Sammen med Kamilla Krogsveen og Karsten Fullu skrev de blant annet manuset til nyinnspillingen av Tre nøtter til Askepott (2021), mens de samarbeidet med Vilhelm Moberg om manus til den svenske filmen Utvandrarna (2021), som, i likhet med Utøya 22. juli, er i regi av Erik Poppe.

Maria Fosheim Lund (2018, sist oppdatert av red. 2022).

Basic info

Main profession: Screenwriter
Born: 1967
Active: 1999-

Filmography

Manus:
Tre nøtter til Askepott (2021, med Karsten Fullu, Siv Rajendram Eliassen, og Kamilla Krogsveen)
Utvandrarna (2021, med Siv Rajendram Eliassen og Vilhelm Moberg)
Heksejakt (2020; TV-serie, med Anna Bache-Wiig)
Lykkeland (2018; TV-serie, ide)
Utøya 22. juli (2018, med Anna Bache-Wiig)
Frikjent (2015-16; TV-serie, med Anna Bache-Wiig)
Den som dræber (2014; TV-serie, med flere)
Kodenavn Hunter 2 (2008; TV-serie, med flere)
Varg Veum: Begravde hunder (2008)
Varg Veum: Falne engler (2008; med Thomas Moldestad)
Størst av alt (2007; Tv-serie)
Marias menn (2006; manusbearbeidelse)
Svein og rotta (2006; med Kristin Ulseth)

Read more about the films at Svensk Filmdatabas (SE)

Published works

Utøya 22. juli (2018, med Anna Bache-Wiig)

Awards

Hederlig omtale av den økumeniske juryen i Berlin 2018 for Utøya 22. juli
Seoul International Drama Award 2015 for Frikjent
Amanda for beste filmmanus 2008 for Varg Veum – Falne engler

I would like to . . .

    ContactChange or add informationGet in touch with us

    Note:

    Nordic Women in Film treats any personal data submitted in the form according to GDPR regulations. Should these not be your own data, you are responsible for informing the person in question about processing of their data. Read more about our Privacy Policy here.

    Search in:
    Professional Directory or Articles