Kristin Ulseth (NO)

Produsent, regissør og manusforfatter f. 1968. Særlig fokus på barnefilm.

Kristin Ulseth har utdannelse innen foto og film fra England, og har jobbet med film og TV-produksjon i over 20 år. Hun har laget egne kortfilmer, utviklet og jobbet med produksjon av TV-serier og spillefilmer, samt vært prosjektkonsulent for kort– og dokumentarfilm i Nordisk Film & TV Fond. Ulseth har vært tilknyttet Maipo Film siden 2002, både som utviklingsansvarlig og senere som produsent. Hun produserte det animerte 360° prosjektet om Albert Åberg, som inkluderte en 75 minutters langfilm (Hokus Pokus, Albert Åberg!, Torill Kove, 2013), en 13 episoders TV-serie (Liller Møller, 2013) og et iOS/Android app-spill (Are Sundnes).

Kristin Ulseth er særlig opptatt av prosjekter med fokus på barn, og er i produksjon av en ny spillefilm, samt i utvikling med flere filmer og spill for barn. I 2016 startet hun å utvikle Lisa Aisatos bok Odd er et egg til kortfilm. Ulseth er regissør og co-manusforfatter på filmen, og produserte den sammen med Qvisten Animation. Kortfilmen ble tildelt pris for beste animasjonsfilm på filmfestivalen i Tribeca i New York. Den var plukket ut til det animerte programmet «Animated Shorts Curated by Whoopi G», og ble tildelt den prisen «Best Animated Short».

Basic info

Main profession: Producer
Born: 1968
Active: 1997-

Filmography

Produsent
Odd er et egg (2016)
Gilberts grusomme hevn (2016)
Hokus pokus, Albert Åberg! (2013)
Albert Åberg (2012; Tv-serie)

Regissør
Odd er et egg (2016)

Manusforfatter
Odd er et egg (2016)
Svein og Rotta (2005; med Siv Rajendram Eliassen)
Offshore (1996; Tv-serie, storylineforfatter)

Produksjonsleder
Etterfølgeren (1997)

Utviklingsprodusent
Svein og rotta og UFO-mysteriet (2006)

Read more about the films at Svensk Filmdatabas (SE)

I would like to . . .

    ContactChange or add informationGet in touch with us

    Note:

    Nordic Women in Film treats any personal data submitted in the form according to GDPR regulations. Should these not be your own data, you are responsible for informing the person in question about processing of their data. Read more about our Privacy Policy here.

    Search in:
    Professional Directory or Articles