Astrid Thon (NO)

Filmanmelder. Født i 1943. Var en profilert filmanmelder i Drammens Tidende i 30 år.

Astrid Thon vokste opp på et lite gårdsbruk i Modum og gikk på skole i Vikersund. Hun utdannet seg til grafiker på Kunst- og håndverksskolen i Oslo. Men da hun var ferdig ville hun bli journalist.

Astrid Thon jobbet først to år i Bygdeposten, lokalbladet i Vikersund hvor de var tre ansatte. Her var hun med på å organisere kvinnekuppet i Modum kommune. Det ble gjort gjennom å flytte kvinner mellom partilistene, og resulterte i at kommunestyret i Modum fikk 17 kvinnelige representanter.

Deretter begynte Astrid Thon i Drammens Tidende, som skulle bli hennes arbeidsplass frem til hun ble pensjonist. Her var hun først nybegynner som ble satt til alt mulig, men gjennom karrieren har hun også redigert, sittet på desk og vært vaktsjef i tillegg til å være journalist.

Fra midten av 1970-tallet var hun avisens faste filmanmelder. En filminteresse hadde hun siden oppveksten, og hun brukte anmeldergjerningen til å utvikle et bevisst forhold til underholdningsmediet og kunstarten. Hun var filmmelder frem til hun ble pensjonist i 2007.

Trond Olav Svendsen

Basic info

Main profession: Journalist/Film Critic
Born: 1943
Active: 1975-2006

I would like to . . .

    ContactChange or add informationGet in touch with us

    Note:

    Nordic Women in Film treats any personal data submitted in the form according to GDPR regulations. Should these not be your own data, you are responsible for informing the person in question about processing of their data. Read more about our Privacy Policy here.

    Search in:
    Professional Directory or Articles