“Utmana din egen blick!”

Sara Broos har sökt upp de filmskapare hon själv beundrar och inspireras av för att själv utvecklas som dokumentärfilmare. Men konsulenter och projektledare kan också vara viktiga lotsar. Porträttet är ett samarbete med Wift, Women in Film & Television.

Vem är du?

Regissör, producent och konstnärlig ledare för Alma Manusförfattare. Driver produktionsbolaget Alma Film. Uppväxt i Värmland, bosatt vid Mårbacka och i Berlin. Har gjort ett antal kortfilmer, musikvideor, videoinstallationer och två långfilmsdokumentärer.

Vad är du aktuell med?

Jag driver manusutbildningen Alma Manusutbildning på Alma Löv Museum, vilket är väldigt kul. För närvarande skriver jag och utvecklar flera olika projekt, bland annat en roman.

Dokumentärfilmen Speglingar – en film om en mor och en dotter, om undermedvetna överföringar och om gränsen mellan konst och liv, självbilder och självkänsla – lever vidare och får biodistribution i Danmark i höst. Speglingar. Jag har precis (juli 2017) kommit hem från en visning av Speglingar i Minneapolis, som följs av fler visningar i USA, i Chicago, New York, Washington och Philadelphia. Jag har också gjort en musikvideo till Pelle Ossler, ”Ute på Ön” Ute på Ön och backprojektioner till hans spelningar. Jag skriver varje månad en krönika i Nya Wermlandstidningen. NWT krönikor

Jag utvecklar en dokumentär essäfilm, Notes On A Journey, tillsammans med norska produktionsbolaget Sant & Usant. En resa på tåg genom Europa, framför allt Balkan och Östeuropa, där jag reste mycket som väldigt ung. Jag söker upp människor jag filmade i slutet av 90-talet. En återblick, historiskt och politiskt, men med fokus på de personliga mötena och ett intuitivt förhållningssätt. Om vad som händer när man utsätter sig för det oväntade, låter tiden upplösas och färdas långsamt, tillåter sig att zooma in, fästa blicken och stanna upp.

Läs hela porträttet här

  • Author Wift

Search in:
Professional Directory or Articles