Kathrine Haugen (NO)

Regissør og manusforfatter. Født i 1970.

Kathrine Haugen er oppvokst i Sømna i Nordland. Hun studerte på Film- og TV-Akademiet i Oslo, og tok grunnfag i filmvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Hun gikk manuslinjen ved Filmskolen på Lillehammer 1999-2003. Haugen ble uteksaminert med eksamensfilmen O, bli hos meg (2003), som var regissert av Annette Ostrø. Filmen handler om en homofil jente som vokser opp i et kristent miljø.

Haugen skrev manus til den svenske spillefilmen Att göra en pudel (2006), som er regissert av Anette Winblad. Hun skrev 19 forskjellige utkast før hun endte opp med det som dannet grunnlaget for filmen. Haugen har uttalt at ideen sprang ut fra tiden som alenemor på 90-tallet, og følelsen av å være i en lavstatusposisjon.

Hun ble deretter engasjert av NRK TV som manusforfatter på serien Himmelblå 2008-2009, hvor hun samarbeidet med søsteren Sissel Haugen.

Haugen etablerte produksjonsselskapet Filimo Film i 2010 sammen med Stein Asbjørn Nordhuus. Selskapets første film ble spillefilmen Til siste hinder (2011), om en jente som må flytte fra storbyen til et småbruk i ei lita bygd. Filmen hadde manus av Haugen og regi ved Anders Øvergaard. Den var lokalt finansiert, og ble spilt inn på Sømna i Brønnøysund hvor Haugen vokste opp. Til siste hinder ble vist i barneprogrammet Cinemagi på Filmfestivalen i Haugesund, og fikk landsomfattende kinodistribusjon og DVD-utgivelse.

I manuset til ungdomsfilmen Skvis (2012), om lojalitet og vennskap, følger hun opp personene i Til siste hinder. Filmen ble også hennes regidebut. Den var også spilt inn på Helgelandskysten og hadde premiere under filmfestivalen i Haugesund.

Martin Parker

Basic info

Main profession: Director
Born: 1970
Active: 2003-

Filmography

Regi:
Skvis (2012)

Manus:
Skvis (2012)
Til siste hinder (2011)
Himmelblå (2008-2009; TV-serie, sammen med Sissel Haugen)
Kalle og Molo (2006; TV-serie, sammen med Pål Schjerven)
At göra en pudel (2006)
O, bli hos meg (2002)

Awards

Amanda for beste barnefilm 2012 for Til siste hinder (sammen med Anders Øvergaard og Odd G. Iversen)
Barnejuryens pris ved Nordiske filmdager i Lübeck 2011 for Til siste hinder

I would like to . . .

    ContactChange or add informationGet in touch with us

    Note:

    Nordic Women in Film treats any personal data submitted in the form according to GDPR regulations. Should these not be your own data, you are responsible for informing the person in question about processing of their data. Read more about our Privacy Policy here.

    Search in:
    Professional Directory or Articles