Jessika Jankert (SE)

Manusförfattare. Född 1986. Utbildad vid Brobygrafiska (numera Alma manusutbildning). Har även läst flera fristående kurser i idéutveckling på Akademi Valand i Göteborg.

Jessika Jankert är manusförfattare knuten till Manusfabriken på Lindholmen, Göteborgs stads satsning på ett forum för just manusförfattare. Tillsammans med Lovisa Löwhagen skrev hon ungdomsserien Hashtag som gick på svtplay 2016 – en serie om nätmobbning som är inspirerad av händelserna kring Instagramupploppen 2012 i Göteborg. Serien nominerades till Prix Europa för bästa dramaserie, C21 Drama awards och Rose d’Or samt har sålts till flera nordiska länder.

Nästa gemensamma projekt för Jankert och Löwhagen var tv-serien Lyckoviken, efter en idé av Camilla Läckberg. Serien har blivit beskriven som en modern såpa med kriminslag och utspelas i den fiktiva småstaden Hammarvik, dit polisen Johanna återvänder, och blir kvar.

Jessika Jankert står som en av fyra manusförfattare till Så jävla easy going, som inledde Göteborg filmfestival 2022, och sommaren 2023 får filmen Forever, med manus av Jankert, biopremiär. Filmen handlar om Mila och Kia som varit bästa vänner och lagkamrater så länge de kan minnas. När de får en ny hårdsatsande fotbollstränare börjar de sakta glida isär. Mila som drömmer om att bli fotbollsproffs ser äntligen sin chans att lyckas, men är det värt att offra sin bästa vän för att vinna till varje pris?

Tove Thorslund (2022, senast uppdaterad 2023)

Basic info

Main profession: Screenwriter
Born: 1986
Active: 2016-

Filmography

Manus: 
Forever (2023)
Så jävla easy going (2022)
Lyckoviken (tv-serie, 2020-2021)
Hashtag (tv-serie, 2016)

Read more about the films at Svensk Filmdatabas (SE)

I would like to . . .

    ContactChange or add informationGet in touch with us

    Note:

    Nordic Women in Film treats any personal data submitted in the form according to GDPR regulations. Should these not be your own data, you are responsible for informing the person in question about processing of their data. Read more about our Privacy Policy here.

    Search in:
    Professional Directory or Articles