Gunnhild Øyehaug (NO)

Forfatter og manusforfatter, født 1975.

Gunnhild Øyehaug er oppvokst i Ørsta og bor i Bergen. Øyehaug har skrevet manus til en langfilm, Kvinner i for store herreskjorter (2015), og en kortfilm, Eple (2017). Hun er utdannet cand.philol. og er lærer ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Hun var tidligere medredaktør i tidsskriftene Kraftsentrum og Vagant, og litteraturkritiker i Morgenbladet og Klassekampen. Bøkene hennes er utgitt i USA, Nederland, Danmark, Sverige og Tyskland.

Kvinner i for store herreskjorter (2015) er basert på Øyehaugs suksessroman Vente, blinke (2008) som kretser rundt fem historier med temaer som selvrealisering og identitet. Regissør Yngvild Sve Flikke og Gunnhild Øyehaug jobbet sammen om manus, som er en veldig fri adapsjon av boken. Filmen gikk på norske kinoer og ble vist på flere internasjonale filmfestivaler.

Øyehaug fortsatte sitt samarbeid med Sve Flikke i kortfilmen Eple (2017). Den handler om hvordan de små og tilsynelatende små valgene vi gjør kan få store konsekvenser, om hvordan vi bretter oss inn i og ut av hverandres liv. Den ble vist på Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Basic info

Main professions: Author, Screenwriter
Born: 1975
Active: 2015-

Filmography

Manus:

Eple (2017)
Kvinner i for store herreskjorter (2015)

I would like to . . .

    ContactChange or add informationGet in touch with us

    Note:

    Nordic Women in Film treats any personal data submitted in the form according to GDPR regulations. Should these not be your own data, you are responsible for informing the person in question about processing of their data. Read more about our Privacy Policy here.

    Search in:
    Professional Directory or Articles