Scriptan som blev producent

Annika Hellström, producent och grundare till Cinenic AB i Göteborg, står bakom Dorismanifestet och har själv fått viktigt stöd av nätverket. Porträttet är ett samarbete med Wift, Women in Film & Television.

Vem är du?

Jag är en passionerad cineast som älskar magin i konstformen film. Jag är scripta i botten och har jobbat med film i 30 år. Film är en oslagbar form för mänsklig kommunikation. Jag är också en globetrotter som älskar och fascineras av främmande kulturer.

Idén till Dorismanifestet föddes i mitt huvud och tillsammans med fantastiska kvinnor i Doris styrelse genomförde vi Dorisfilmerna och skapade en ny debatt. Manifestet, ”Doris i skolan”, Doris Platform Day och nu ett Doris spelapp är både roligt och stimulerande och något jag oerhört stolt över www.dorisfilm.se. Jag är feminist och brinner för jämställdhet och är övertygad om att det är vägen till att förbättra världen.

Vad är du aktuell med?

2016 producerar Cinenic film barnanimationen Märta Proppmätt med manus och regi av Petra Revenue. Vi samproducerar också den animerade fiktionsdokumentären The Tower med Tenk.TV och Les Contes Modernes och isländska  And Breathe Normally med ZikZak filmworks. Tillsammans med Agneta Fagerström-Olsson och 2afilm producerar hon Dröm vidare i regi av långfilmsdebuterande Rojda Sekersöz  sommaren 2016.

Flocken, Beata Gårdelers film som Agneta Fagerström-Olsson och jag producerade via vårt bolag 2afilm, blev prisbelönt över hela världen, bl a en Kristallbjörn i Berlin 2015 och tre guldbaggar.

Läs hela porträttet här

  • Author Wift

Search in:
Professional Directory or Articles