Tove Pils (SE)

Regissör och manusförfattare. Har studerat film vid Malmö Högskola och läst skrivarlinje på Österlens Folkhögskola, samt har en master i filmproduktion vid HDK Valand.

Tove Pils är kortfilmsregissör. Hen arbetar både dokumentärt och med fiktion, och behandlar teman som rör sexualitet, makt, gränsöverskridanden och normer.

Under arbetet med kortfilmen Push Me (2014), en film om normer, gränser och BDSM, berättar Pils för Galleri Slätten att hen strävat efter att skapa en queerfeministisk produktion – både sätt till filmens innehåll som till skapandet av filmen. Det är till exempel viktigt för Pils att arbeta med personer som är queer och att ha många kvinnor involverade i alla led i produktionsarbetet.

Tove Pils senaste film, dokumentären Labour (2023), utforskar även den gränsdragningar, makt och normer. Filmen följer Hanna som flyttar till San Francisco och blir förälskad i höjderna, atmosfären och en vibrerande queerscen. På en fest träffar hon Chloe och Cyd som båda är sexarbetare, och snart börjar hon själv arbeta med att sälja sex.

(2023)

Basic info

Main professions: Director, Screenwriter
Born: 1984
Active: 2008-

Filmography

Regi:
Labor (2023)
Push Me (2014)
Att inte sprängas (2008)

Manus:
Labor (2023)
Push Me (2014)

Producent:
Push Me (2014)

Foto:
Labor (2023)

Roll:
Elementum (2010)

Read more about the films at Svensk Filmdatabas (SE)

I would like to . . .

    ContactChange or add informationGet in touch with us

    Note:

    Nordic Women in Film treats any personal data submitted in the form according to GDPR regulations. Should these not be your own data, you are responsible for informing the person in question about processing of their data. Read more about our Privacy Policy here.

    Search in:
    Professional Directory or Articles