Nadja Hallström (SE)

Stillbildsfotograf. Född 1980. Har fotat stillbilder till bl.a. Gentlemen (2014), Sameblod (2017) och Paradiset brinner (2023).

Nadja Hallström är stillbildsfotograf, utbildad vid GFU och Fotoskolan i Stockholm. Hon är uppväxt i en familj där foto, film och konst fick ta stor plats, och när hon skulle välja yrke föll det sig naturligt att det blev ett kreativt sådant.

Nadja Hallström har arbetat som stillbildsfotograf sedan 2008, och sedan 2012 har hon fotat stillbilder och affischer till en rad filmer och tv-serier. ”På set är det viktigt att kunna göra sitt jobb smidigt utan att ta upp för mycket plats,” säger hon. ”När jag gör mina andra uppdrag är det motsatsen, där handlar det om att få ett fint möte mellan dig och den som ska fotas där det både finns tid och utrymme för samtal och närvaro på ett annat sätt. Att ta stillbilder till film är en utmaning men det gillar jag. Jag är väldigt intresserad av hela processen kring att skapa en film – samtliga moment.”

Förutom att ta stillbilder till film, gör Hallström uppdrag för olika tidningar, bokförlag, teatrar och musikbolag, och arbetar även med egna projekt och utställningar. Hon har bland annat ställt ut på Galleri Kontrast, Moderna Museet i Stockholm och Nationalmuseet i Helsingfors.

(2024)

Basic info

Main profession: Still Photographer
Born: 1980
Active: 2008-

Filmography

Stillbildsfotograf:
Genombrottet (tv-serie, TBA)
Kevlarsjäl (TBA)
Så länge hjärtat slår (TBA)
Paradiset brinner (2023)
Vi i villa (tv-serie, 2022)
Beautiful Beings (2022)
X & Y (2018)
Sameblod (2017)
She’s Wild Again Tonight (2015)
Tjuvheder (2015)
Gentlemen (2014)

Read more about the films at Svensk Filmdatabas (SE)

I would like to . . .

    ContactChange or add informationGet in touch with us

    Note:

    Nordic Women in Film treats any personal data submitted in the form according to GDPR regulations. Should these not be your own data, you are responsible for informing the person in question about processing of their data. Read more about our Privacy Policy here.

    Search in:
    Professional Directory or Articles