Mona Fastvold (NO)

Regissør, produsent og manusforfatter. Født i 1986. Har laget musikkvideoer og spillefilmer.

Mona Fastvold er født i Oslo og oppvokst på Jar i Bærum. Hun tok skuespillerutdannelse ved HB Studio og Atlantic Acting School i New York.

I 2006 medvirket hun i en håndfull episoder av såpeserien Hotell Cæsar på TV2. Hun spilte roller i kortfilmer, teateroppsetninger og uavhengige teaterproduksjoner, og hadde en rolle i spillefilmen Love and Other Impossible Pursuits (2009) med Natalie Portman.

Fastvold var gift med sangeren og komponisten Sondre Lerche 2005-2014. Hun debuterte som regissør i 2011 med musikkvideoen Go Right Ahead med ektemannen Sondre Lerche. Den ble raskt populær på nettet, blant annet via nettsiden til magasinet Rolling Stone. Hun fulgte opp suksessen med musikkvideoer for de norske rockegruppene Maribel og The Megaphonic Thrift.

Fastvold debuterte som spillefilmregissør i USA med Søvngjengeren (2014), som ble spilt inn i Massachusetts. Filmen ble produsert av blant andre Karin Julsrud og Turid Øversveen. I et intervju med Vårt land i 2014, forteller Fastvold at filmen til dels har utspring i egne opplevelser med å gå i søvne. Fastvold skrev manus i samarbeid med den amerikanske skuespilleren Brady Corbet, som i tillegg hadde en hovedrolle. Sondre Lerche komponerte musikken. Filmen ble vist på Filmfestivalen i Sundance.

Fastvold og Corbet samarbeidet også på spillefilmen The Childhood of a Leader (2015), som ble regissert av Corbet og hvor Fastvold var medforfatter og kreativ produsent. Den ble vist på en rekke festivaler, blant annet i Orizzonti-programmet ved Filmfestivalen i Venezia hvor Corbet fikk prisene for beste debutfilm og beste regi.

I 2018 kom Vox Lux ut, hvor Fastvold og Corbet samarbeidet igjen på manus, med blant andre Natalie Portman i rolleregisteret.

Martin Parker

Basic info

Main profession: Director
Born: 1986
Active: 2011-

Filmography

Manus:
The Mustang (2019; med Brock Norman Brock og
Laure de Clermont-Tonnerre)
Vox Lux (2018; med Brady Corbet)
The Childhood of a Leader (2015; med Brady Corbet)
The Sleepwalker (2014)

Regi:
The Sleepwalker (2014; med Brady Corbet)
Go right ahead (2011; musikkvideo)

I would like to . . .

    ContactChange or add informationGet in touch with us

    Note:

    Nordic Women in Film treats any personal data submitted in the form according to GDPR regulations. Should these not be your own data, you are responsible for informing the person in question about processing of their data. Read more about our Privacy Policy here.

    Search in:
    Professional Directory or Articles