Li Stanley (SE)

Music supervisor. Född i Stockholm 1983, verksam sedan 2007.

Li Stanley är en av Skandinaviens få music supervisors.

Hon har jobbat med music supervision – att välja “rätt” musik i film- och reklamsammanhang – sedan 2007 då hon startade sin karriär på postproduktionsbolaget Riviera i Stockholm. Där arbetade hon som assistent till Skandinaviens dåvarande enda music supervisor, Markus Bergkvist.

Det var på Rivera som Stanley för första gången insåg att hon ville jobba med music supervision. I arbetet med en kampanj för Systembolagets dotterbolag, IQ, föreslog Stanley låten ”Rus” med Lill Lindfors, skriven av Peps Persson. Och den blev det.

– Det var då jag kände att ‘gud vad kul det är att jobba med musik till bild’. Det var som att hitta hem, säger Stanley.

Sedan 2007 har hon jobbat med långfilm, tv-produktion och reklamfilm vid Riviera, Music Super Circus, Sony/ATV och Ohlogy. Hon har varit musikansvarig på en mängd reklamfilmer och assisterat vid flera långfilmer och tv-produktioner.

2015 debuterade hon inom långfilm som music supervisor med filmen Unga Sophie Bell.

Filmen regisserades av Amanda Adolfsson och producerades av Anna Knochenhauer. Amanda Adolfsson och Josefin Johansson har skrivit manus.

Unga Sophie Bell gick upp 2015 på biograferna i Stockholm och har även sänts i SVT. Filmen vann pris redan 2012 på Stockholm Film Festival i kategorin Feature Film Award, ett produktionsstöd för utveckling av filmen.

2018 gjorde Li kortdokumentären It’s Britney Bitch. Malin Ingrid Johansson har regisserat dokumentären, som bland annat visades i SVT play.

– I den här produktionen var jag som music supervisor med på ett tidigt stadium, vilket är tacksamt. Det är en kortfilm om hunden Britney Houston, diva och influencer, med 23 000 följare på Instagram.  Vi jobbade fram en musikalisk värld där Billboard-pop och divor var ledord och Ji Nilsson komponerade musiken, säger Stanley.

Stanley sitter med i juryn för Roy-galans pris för Bästa musik i reklamfilm och även i Grammis-juryn. Sedan 2017 jobbar hon även kreativt med Musikförläggarnas Pris.

Sedan 2021 arbetar Li på Solid Music Supervision.

Lisa Berlin (2019, redigerad 2022)

Basic info

Main profession: Music Supervisor
Born: 1983
Active: 2007-

Filmography

Music Supervisor
Its Britney Bitch (2018)
Unga Sophie Bell (2015)

Assistant Music Supervisor
Forbidden Fruit (2009)
De galnas hus (2008)

Musikrättigheter
George (2008)

Read more about the films at Svensk Filmdatabas (SE)

I would like to . . .

    ContactChange or add informationGet in touch with us

    Note:

    Nordic Women in Film treats any personal data submitted in the form according to GDPR regulations. Should these not be your own data, you are responsible for informing the person in question about processing of their data. Read more about our Privacy Policy here.

    Search in:
    Professional Directory or Articles