Elle Márjá Eira (NO)

Regissør fra Masi. Født i 1983. Har regissert og produsert kortfilmer.

Elle Márjá Persdatter Eira er oppvokst i Masi. Hun arbeidet som programleder, produsent og regissør i NRK Sápmi i perioden 2008-2014.

Hun har gjort seg særlig bemerket som joiker og sangartist. Sammen med musikkprodusenten Morten Hyld Pettersen har hun skapt et musikkuttrykk som blander joik, urfolksmusikk og elektronika, og som de har opptrådt med i flere land.

Elle Márja Eira regidebuterte med kortfilmen Iditsilba (2015), som skildrer kampen for å få bære den tradisjonelle samiske kvinneluen (čoarveghápir eller hornlue) etter at kirkens menn har erklært den som et djevelsymbol. Hun var produsent for kortfilmen Sámi Bojá (Samegutt, 2015) i regi av Elle Sofe Henriksen.

I samarbeid med filmkomponisten Christoph Beck har hun laget filmmusikk til Den 12. mann (2017), Harald Zwarts film om motstandshelten Jan Baalsrud.

Trond Olav Svendsen

Basic info

Main profession: Director
Born: 1983
Active: 2013-

Filmography

Regi:
Stolen (2024)
Samene har rett (2019; kort dokumentar)
Iditsilba (2015; kortfilm)
Giehka (2014; musikkvideo)
Guodohit (2013; musikkvideo)

Produsent:
Sámi Bojá (Samegutt, 2015)

Musikk:
Den 12. mann (2017; sammen med Christoph Beck)

Awards

Beste kortfilm ved Ficwallmapu internasjonale filmfestival 2016 for Iditsilba

I would like to . . .

    ContactChange or add informationGet in touch with us

    Note:

    Nordic Women in Film treats any personal data submitted in the form according to GDPR regulations. Should these not be your own data, you are responsible for informing the person in question about processing of their data. Read more about our Privacy Policy here.

    Search in:
    Professional Directory or Articles