Elin Erichsen (NO)

Produsent og direktør. Født i 1952. Har vært produsent for en rekke spillefilmer og siden administrator.

Elin Erichsen regisserte kortfilmen Filmen om filmen Ronja Røverdatter (1985), som ble nominert til Amanda i kategorien beste barnefilm/ungdomsfilm/program.

Hun var i flere år engasjert av Norsk Film A/S på ulike produksjoner og som leder for kortfilmavdelingen. Hun jobbet på flere internasjonale prosjekter, som Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back (1980) og Supermann III (1983).

Erichsen var den første forbundslederen i Norsk filmforbund 1987-1990. Hun var med på å starte opp Statens studiesenter for film, og satt i styret i mange år. I 1994 ble hun leder.

I 1997 ble Elin Erichsen ansatt som direktør i Audiovisuelt produksjonsfond (AV-fondet). Som direktør her var hun i 2001 sentral i etableringen av Norsk filmfond, som var en videreføring av AV-fondet, Norsk film AS og produksjonsavdelingen i Norsk filminstitutt. Hun var produksjonssjef i Norsk Filmfond fra starten til sommeren 2007, da hun ble konstituert direktør.

Som følge av dette var hun også sentral i sammenslåingen av Filmfondet, Filmutviklingen og Norsk filminsitutt til det nye Norsk filminstitutt i 2008. Siden 2008 har hun vært seksjonsleder for Utvikling og fra 2016 for Kunstnerisk vurdering, begge i Utviklings- og Produksjonsavdelingen.

Elin Erichsen har sittet i flere styrer og utvalg, blant annet i Norwaco, Statens Studiesenter for film, Amandakomiteen, Norsk filminstitutt (som nestleder), Norges kunstnerråd, Norsk kassettavgiftsfond, Nordisk film- og tv-fond, Eurimages (som vararepresentant) og Ibsenåret 2006.

Hun var medlem av to utvalg, Styringsgruppen og Filmskoleutvalget, oppnevnt av Kulturdepartement for å utrede og planlegge Filmskolen på Lillehammer. Her har hun også vært medlem av opptakskomitéen og sensor.

Basic info

Main profession: Producer
Born: 1952
Active: 1977-

Filmography

Produsent:
Krigerens hjerte (1992)
Blücher (1988)
Jan Mayen (1986)
Energy : the theme of life (1986)
Filmen om filmen Ronja Røverdatter (1985)
Holmenkollen: skisportens mekka (1982)

Regi:
Filmen om filmen Ronja røverdatter (1985, sammen med Jan Knutzen)

Produksjonsleder:
Fifty fifty (1982)
Forfølgelsen (1981)
Rallarblod (1979)

I would like to . . .

    ContactChange or add informationGet in touch with us

    Note:

    Nordic Women in Film treats any personal data submitted in the form according to GDPR regulations. Should these not be your own data, you are responsible for informing the person in question about processing of their data. Read more about our Privacy Policy here.

    Search in:
    Professional Directory or Articles