Cecilia Paulsson (SE)

Regissör. Född 1986. Utbildad vid Fridhems filmlinje (2014-2016) och Glokala folkhögskolans filmlinje (2013-2014).

Cecilia Paulsson är en Malmöbaserad filmare med stor bredd, hon gör allt från finurliga och färgstarka stop motion-animationer till fiktiva berättelser och dokumentärer, där hon utforskar frågor kring utopier, basinkomst, alternativ ekonomi, klimatångest och aktivism.

Att hon började arbeta med film var lite av en slump. Efter att ha läst genusvetenskap funderade hon ett tag på ett läsa en master i hållbarhetsstudier, men bestämde sig i stället för att hon redan visste tillräckligt om hur illa läget i världen är, och att hon ville fokusera på att förändra det genom konst på olika sätt. Cecilia började på en filmutbildning på Glokala folkhögskolan i Malmö, och snöade där in på film. Efter det gick hon Fridhems filmlinje, gjorde nollbudgetfilmer med vänner och hankade sig fram på brödjobb. Ett jobb som inspelningsassistent på tv-serien Tsunami (2019), ledde vidare till ett jobb som statistassistent på första säsongen av Tunna blå linjen (2020), och sedan dess har film varit hennes huvudsakliga syssla.

Cecilia har arbetat på arvsfondsprojektet Klimatprata som digital folkbildare, och gjorde där korta pedagogiska klipp om hur man kan ha mer konstruktiva samtal om klimatet. Genom ett annat projekt, Scenario 2030, har hon, tillsammans med Anders Nilsson, regisserat och producerat dokumentärfilmen Outgrow the system, en film som låter experter från olika delar av världen diskutera hur vi kan tänka om kring produktion och konsumtion, för en hållbar framtid.

Cecilia Paulsson är en del av kollektivet Råfilm som arbetar med filmen som folkbildande verktyg i frågor som rör kultur och social rättvisa.

(2024)

Basic info

Main profession: Director
Born: 1986
Active: 2018-

Filmography

Regi:
Outgrow the system (2023)
STOPP (kortfilm, 2020)
Trassel (kortfilm, 2017)
Enigma (kortfilm, 2014)
Basinkomst – en robots tips till mänskligheten (kortfilm, 2013)

Manus:
Trassel (kortfilm, 2017)
Basinkomst – en robots tips till mänskligheten (kortfilm, 2013)

Producent:
Outgrow the system (2023)

Klippare: 
STOPP (kortfilm, 2020)
Basinkomst – en robots tips till mänskligheten (kortfilm, 2013)

Foto: 
STOPP (kortfilm, 2020)

Animation:
Enigma (kortfilm, 2014)

Inspelningsassistent:
Tsunami (tv-serie, 2019)

Statistassistent:
Tunna blå linjen (tv-serie, säsong 1, 2020)

Read more about the films at Svensk Filmdatabas (SE)

I would like to . . .

    ContactChange or add informationGet in touch with us

    Note:

    Nordic Women in Film treats any personal data submitted in the form according to GDPR regulations. Should these not be your own data, you are responsible for informing the person in question about processing of their data. Read more about our Privacy Policy here.

    Search in:
    Professional Directory or Articles