Filmade intervjuer & samtal!

nordicwomeninfilm.com har en egen vimeokanal! Under Film i menyn kan du ta del av inspelade regissörssamtal, se en redigerad intervjufilm om Moviement och dessutom ett stort antal kortintervjuer på temat ”Före-Bilden”. Enjoy!

Regissörssamtal:

Se tre regissörssamtal under lanseringshelgen för nordicwomeninfilm.com på Filminstitutet i april och hör Gunnel Lindblom & Lisa Langseth, Marie-Louise Ekman & Lo Kauppi, Agneta Fagerström-Olsson & Farnaz Arbabi tala om sina erfarenheter, svensk film nu, inspirationskällor, konst och framtidsspaningar.

Moviement:

I samband med mentor- och ledarskapsprogrammet Moviement, som Filminstitutet initierade 2013, intervjuade Tove Torbiörnsson sju av de deltagande regissörerna.

Här pratar Helena Bergström, Susanna Edwards, Görel Crona, Lisa Ohlin, Anna Hylander, Karin Fahlén och Ella Lemhagen bland annat om att ta sin filmidé till färdig film, om att vara “kvinnlig” regissör, om att få tillgång till de stora budgetarna, kvotering och om att se världen ur kvinnliga perspektiv.

Före-Bilden:

Vilken kvinna i den svenska filmhistorien – död eller levande! – har inspirerat dig – eller varit din förebild när du själv började göra film?

Vi ställde frågan till 14 regissörer och producenter. Se kortintervjuerna och hör deras svar – från Mai Zetterling till Mia Engberg!

  • Author Nordic Women in Film

Search in:
Professional Directory or Articles